Vijf TV lanceert nieuwe reeks: “Cavia Kings” !
Vijf TV volgt Kurt Lefebvre uit Kuurne aka Kurtje Exotic en zijn illegale reuze cavia's...

In de documentairehit Cavia Kings duiken we in de schimmige wereld van de flamboyante en narcistische Kurt Lefebvre aka Kurtje Exotic uit Kuurne. Hij is helemaal gek van cavia's en  en heeft zijn eigen dierentuin opgericht. Zijn beestenpark trekt massa’s bezoekers die graag met zo’n schattige reuzecavia of -reuze konijntje op de foto gaan. De kassa’s rinkelen, Kurt kan zijn theatrale persoonlijkheid inzetten, voor de bezoekers is het een unieke ervaring. Iedereen blij. Toch? Lijnrecht tegenover Kurt staat Michel Vandenbosche. Hij walgt van zijn praktijken en doet er alles aan dit soort “dierentuinen” op slot te krijgen. Want er zijn nog meer mannen die op deze wijze hun geld verdienen.

Reality shows doen het in tijde van Corona extreem goed op de kijkbuis. Dat bewijzen de kijkcijfers van onder andere Celebs gaan daten, Temptation Island en Monaco vrouwen. Met de documentaire reeks Cavia Kings neemt Vijf TV een kijkje in de wondere wereld van Kurt Lefebvre ofte Kurtje Exotic uit Kuurne. De tweeling broer van de al even flamboyante Mike Lefebvre aka Mike Tattoo uit Kortrijk.

Kurtje van café den Exotic op de markt in Kuurne begon op jonge leeftijd met het kweken van illegale reuze Cavia’s. De flamboyante man uit Kuurne is een echt dorpsfiguur. “Iedereen kent Kurtje Exotic” voegt Francis Benoit, burgemeester van de Ezelstad er aan toe.
Dat Kurtje mss wel de grootse ezel is van Kuurne is geen twijfel… Met de reeks Cavia Kings volgen we hem in het dagelijkse leven en zien we hoe hij in de tuin van zijn rijwoning een zoo heeft gemaakt, wekelijks komen tientallen single vrouwen bij hem langs om met de schattige Reuze Cavia’s op de foto te gaan…

Kurtje heeft het duidelijk van geen vreemde, hij is namelijk de tweelings broer van de al even flamboyante Mike Lefebvre ofte Tattoo Mike die bekend werd door zijn deelname aan temptation island in 2002. In dit spelprogramma bewees de stoere bink tevens ook dat hij niet bang is van een geschoren muisje of een loops poesje.

Is er wel iemand in Cavia Kings met zuivere bedoelingen? Zelfs Vandenbosche’s verleden is op zijn minst schimmig. Dat maakt hem overigens weinig uit, hij zet zijn kruistocht onverdroten voort. Hoe meer hij Kurtje aanvalt, hoe meer hij wegglijdt in paranoia. Hij is al niet zo labiel, de psychologische oorlogsvoering brengt hem aan het wankelen. Het wordt zo erg dat hij naar drastische middelen grijpt. Langzaamaan transformeert Cavia Kings van extravanganza-documentaire naar een bizarre, grimmige thriller. Het gaat niet meer om de dieren, het is een zaak van leven en dood.

Kurt blijft de documentaire lang alle aandacht naar zich toe trekken. Het maakt hem niet uit hoe, zolang alle ogen op hem zijn gericht is het prima. Hij stapt gerust met twee naïeve jochies in het huwelijksbootje, verzamelt naast dieren ook wapens, snuift zich suf en is de ster van zijn eigen realityshow. Wanneer iets hem niet zint – zéker als die “Michel-fucking-Vandenbosche” hem weer eens dwarszit – gaat er een knopje om en wordt hij vals. Gemeen.

Na elke aflevering vroeg ik mij af: is Cavia Kings niet perfect boekmateriaal? Alles is er. De personages, een krankzinnig moordcomplot, plus losse eindjes waar vervolg aan kan worden gegeven. Het is een potentiële bestseller. Zeker weten. Oh, wel nog even een dringende melding aan dierenliefhebbers: er is sprake van onethische dierenpraktijken. Je ziet er niets van, het wordt wel uitgebreid besproken. Wees gewaarschuwd.

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copy link
Powered by Social Snap